Selasa, 4 Oktober 2011

Mahrajan j-QAF Peringkat Daerah Tahun 2011

Salam Mahabbah...

Alhamdulillah Program Mahrajan j-QAF pada tahun ini telah berjaya dilaksanakan pada 29 hb September yang lalu di SK Mersing Kanan. Pihak UPI mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang telah membantu menjayakan program tersebut terutama urusetia yang telah bertungkus lumus sebelum, semasa dan selepas program tersebut.

Ucapan jutaan terima kasih juga diucapkan kepada warga SK Mersing Kanan diatas kesudian mereka menjadi tuan rumah pada tahun ini.

Penyertaan sekolah terhadap pertandingan yang membabitkan 3 acara iaitu Tilawah al-Qur'an Lelaki dan Perempuan, Dikir Barat dan Kalam Jamaei telah menyaksikan penambahan yang menggalakka berbanding tahun sebelumnya. Tahniah kepada semua sekolah yang terlibat.

Tahniah dan syabas kepada semua sekolah yang telah berjaya meraih tempat dalam acara-acara yang dipertandingkan. Keputusan pertandingan adalah seperti berikut :-

Tilawah al-Quran Lelaki : 1. SK Tenggaroh 1
2. SK Tenggaroh 2
3. SK Telok Lipat

Tilawah al-QuranPerempuan : 1. SK Seri Pantai
2. SK Telok Lipat
3. SK Sawah Dato'

Kalam Jamaei : 1. SK Pusat Air Tawar
2. SK Mersing Kanan
3. SK Tenggaroh 5


Dikir Barat : 1. SK Teriang
2. SK Bandar Endau
3. SK Mersing Kanan

Kepada sekolah-sekolah yang akan mewakili daerah Mersing ke Mahrajan peringkat Negeri, diharap dapat bersiap siaga dan membuat persiapan yang mantap. Semoga pada 22 Oktober nanti ada kejayaan yang menanti kita untuk merealisasikan slogan "Mersing Hebat".

Tiada ulasan:

Catat Ulasan